lørdag den 19. november 2011

I skovens dybe stille ro

De første tre dage af denne uge blev tilbragt langt inde i en skov, i en hytte, sammen med beboere og personale på min arbejdsplads. Vi var 9 personer i det hele, og havde en super hyggelig tur.

Jeg har rigtig mange gode billeder fra turen, men vil/må jo ikke lægge billeder af beboerne ind, så I får istedet lidt af alt det andet.

Hytten lå for sig selv langt inde i en skov. Først skulle vi med bus (Jeg og beboerne tog bussen, en anden vejleder kørte bil med noget af bagagen, og den tredje vejleder var kørt i forvejen for at gøre hytte og frokost klar til vi kom), så skulle vi gå et stykke for at nå frem til skoven. Da vi kom frem til skoven, skulle vi gå gennem den i en halv time inden vi nåede frem til hytten.








Den første eftermiddag blev blandt andet brugt på at samle brænde til at aftenens bål, og at finde pinde vi kunne snitte, så vi senere kunne lave pølser og snobrød på bålet. Jeg havde medbragt soyapølser som jeg spiste når de andre spiste almindelige pølser, for at vi alle kunne samles om ét fælles måltid. Bagefter varmede vi marsmallows og bananer over bålet, og gik ind og spillede spil.









Dagen efter gav vi beboerne en opgave: I dag er det jer som skal stå for at lave aftensmad. (Hjemme får de hjælp fra os). I skal sammen beslutte hvad vi skal spise, I skal skrive en indkøbsseddel, og så skal I gå og købe ind. Når I er færdige med at handle kan I ringe, og så bliver I hentet i bil. I aften skal I sammen lave maden.
Mens beboerne planlagte aftensmaden og skrev indkøbsseddel, gik jeg og de to andre vejledere ud og gjorde et orienteringsløb (natursti) klar, og hang posterne op på ruten gennem skoven. Den rute skulle beboerne følge på vejen mod civilisation og indkøbsmuligheder. Vi fortalte dem at præmien for at svare rigtigt på alle poster, var at personalet skulle gøre rent og vaske op efter aftensmaden.. ;-)














Det endte med at blive en stor success! Posterne blev hurtigt fundet og løst, og aftensmaden blev holdt hemmelig for os, helt indtil den stod klar på bordet. (Og det gjorde den allerede tre kvarter efter at de begyndte at lave den)

Menu:

Kyllingefileter/kylletter
En stor gryde ris
Dolmio tomatsovs varmet i en gryde
Hjemmelavet dressing, lavet af bl.a. yoghurt, sennep, osv
En stor skål grøn salat
En skål peberfrugter
En skål majs
En skål fetaost
En skål tomater
En skål agurk

Og sidst, men ikke mindst, den rørende bonus: ”Helene, vi tænkte på at du er jo vegetar, så vi fandt resten af dine soyapølser i køleskabet. Vi har stegt dem på en pande, og bagefter varmede vi dem i ovnen. Du skal jo også blive mæt..”











Aftenen gik med varm kakao, spil og hygge. Og dagen efter med kagebagning og ture i skoven.








Medina stod for det meste af baggrundsmusikken:





Ingen kommentarer: